شرکت کشت و صنعت گیاه درمان ولاش لرستان

بومی سازی کشت ،تولید، فراوری، بسته بندی و تجاری سازی گیاهان دارویی

شرکت کشت و صنعت گیاه درمان ولاش لرستان

بومی سازی کشت ،تولید، فراوری، بسته بندی و تجاری سازی گیاهان دارویی

بومی سازی کشت ،تولید و فراوری گیاهان دارویی در لرستان

طبقه بندی موضوعی

استان لرستان با 28000 کیلومترمربع وسعت در غرب کشور و در حوزه زاگرس مرکزی واقع شده به دلیل وجود آب و هوای متنوع و اقلیم مناسب طیف وسیعی از گونه‌های گیاهی دارویی، خوراکی و صنعتی در این استان از قبیل: قارچ، سقز، آنقوزه، مستکی(سقزطبیعی)، زدو، کتیرا، گزانگیبن، گزعلفی، گال‌های بلوط(مازو)، آویشن، مرزه وحشی، شکرتیغال، علف گاوزبان، بلوط، بنه، بادام وحشی، پونه، جفت، موسیر، ریواس، زرشک، سریش، کنگر، گردو وجود دارد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این استان با وجود گسترش و پراکندگی گیاهان دارویی وحشی و فرآورده‌های فرعی بسیار غنی گیاهی هنوز اقدام مؤثری جهت اهلی نمودن و کشت آنها در اراضی زراعی به صورت اقتصادی انجام نشده و اگر هم به صورت موردی انجام شده توسط محققین در سطوح بسیار کم بوده است. بر این اساس سرمایه گذاری در استان صورت نگرفته و  عملکرد مناسبی در خصوص بهره‌برداری پایدار و فرآوری و صادارت این محصولات به خارج از کشور در مقایسه با سایر استانها کسب ننموده است. گیاهان دارویی به عنوان یکی از مواهب الهی است و چنانچه برنامه‏ریزی اصولی در شیوه تولید و بازاریابی آن صورت پذیرد، می‏تواند علاوه بر درمان بیماریها، سبب ایجاد اشتغال مولد، جلوگیری از تخریب جنگلها و مراتع و حفظ محیط زیست در واقع درمانگر دردهای اقتصادی کشورگردد. با توجه به بررسی ها و تحقیقات بعمل آمده، به نظر می رسد مشکل اصلی در حال حاضر تولید نبوده و مشکل را باید در بازاریابی این محصولات جستجو کرد. از عمده‏ترین مشکلات موجود بر سر راه رشد و توسعه گیاهان دارویی، بازاریابی محصولات آن می‏باشد. بازاریابی صحیح سبب می‏شود ‏تا محصولات بر اساس نیاز مصرف‏کنندگان تولید و به نحو بهداشتی و مورد پسند در اختیار آنان قرار گیرد. لذا ﺗﺪوﯾﻦ راﻫﺒﺮد و ﺟﻬﺖﮔﯿﺮی ﮐﻼن در زمینه فروش و بازاریابی گیاهان دارویی اﯾﻦ ﺻﻨﻌﺖ ﺟـﺰء ﻣﺄﻣﻮرﯾـﺖﻫــﺎی شرکت دانش‌بنیان کشت و صنعت گیاه‌درمان ولاش لرستان می‌باشد به همین منظور شرکت فعالیت بازاریابی خود را از عطاری‌های سطح شهر بروجرد شروع نموده چون در اﯾﺮان ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﻋﻄﺎریﻫﺎ ﺑﺪﺳﺖ ﻣـﺮدم ﻣﯽرﺳﺪ و ﯾﺎ در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪیﻫﺎی ﻣﺪرن ﮐﻪ از ﻃﺮﯾـﻖ ﺷـﺮﮐﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻬﯿﻪ و ﺑﺪون ﻧﻮﺷﺘﻦ و ﻣﺸﺨﺺ ﮐﺮدن ﻧﺎم ﻋﻠﻤﯽ ﮔﯿﺎه و ﻣﻨﺸﺎء ﺗﻬﯿﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت در ﻓﺮوﺷﮕﺎﻫﻬﺎ ﺑﻪ ﻓـﺮوش ﻣـﯽرﺳﺪ ﮐﻪ از ارزش آﻧﻬﺎ ﮐﺎﺳـﺘﻪ ﻣـﯽﺷـﻮد و ﻫﻤـﯿﻦ اﻣـﺮ ﺑﺎﻋـﺚ اﯾﺮاداﺗﯽ ﺑﻪ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ و ﮔﯿﺎه درﻣﺎﻧﯽ ﺷﺪه اﺳـﺖ. در ﻧﺘﯿﺠـﻪ ﺿﺮوری ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ در زﻣﯿﻨﻪ ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾـﯽ ﺗﺤﻘﯿﻘـﺎت ﺑـﻪ ﺻﻮرت ﻋﻠﻤﯽ ﺻﻮرت ﮔﯿﺮد ﺗﺎ اﺑﻬﺎﻣﺎت و اﯾﺮادات ذﮐﺮ ﺷـﺪه ازاﯾﻦ ﻗﺒﯿﻞ ﺑﺮﻃﺮف ﺷﺪه و اﺳﺘﻔﺎده از ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ از ﺣﺎﻟـﺖ ﺳﻨﺘﯽ و ﻗﺪﯾﻤﯽ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﺗﺨﺼﺼﯽ و اﺳﺘﺎﻧﺪارد درآﯾﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ وﺿـﻌﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷـﺘﯽ و ﺑـﺴﺘﻪﺑﻨﺪی ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ ﻣﻮﺟﻮد در ﻋﻄﺎریﻫﺎ، ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮔﻮﻧﻪﻫـﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ، ﻣﯿﺰان ﻣﺼﺮف، ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪه، ﮐﺎرﺑﺮد ﻫﺮ ﯾـﮏ از اﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﺻﻠﯽﺗـﺮﯾﻦ ﻋﻮاﻣـﻞ در ﺑـﺎزار ﮔﯿﺎﻫـﺎن داروﯾﯽ، ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ راﻫﻨﻤﺎی ﺧﻮﺑﯽ ﺑﺮای ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﯾﺰان و ﺳﯿﺎﺳﺖﮔﺬاران ﺻﻨﻌﺖ داروﯾﯽ ﮐـﺸﻮر ﺑﺎﺷـﺪ ﺗـﺎ ﺑـﺎ ﺑﺮﻧﺎﻣـﻪرﯾـﺰی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻋﻠﻤﯽ ﺷﺎﻫﺪ اﺻﻼح ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻣﺼﺮف ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ درﮐــﺸﻮر و اﺳـﺘﺎن ﻟﺮﺳـﺘﺎن ﺑﺎﺷـﯿﻢ. لذا در این جلسه مقرر گردید که کلیه عطاری‌ها فرآوردههای گیاهان دارویی مورد نیاز خود را از طریق شرکت ولاش تامین نمایند تا با برگزاری دوره‌های آموزشی و نظارت متخصصین شرکت کلیه  استانداردهای لازم برای فروش و توزیع محصولات گیاهی رعایت گردد و یکی از اهداف اصلی شرکت ولاش در آینده‌ای نزدیک این است که نسبت به تولید  همه گیاهان دارویی مورد نیاز بازار را در استان لرستان تولید و پس از فرآوری و بسته‌بندی روانه بازارهای  داخلی  و خارجی نماید. 

علی‌حسین بیرانوند

دانشجوی دکترای تخصصی پ‍ژوهش محور علوم مرتع-گیاهان دارویی

صاحب ایده بومی‌سازی کشت گیاهان دارویی در استان لرستان

و  عضو مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان بروجرد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی